Savjeti

 

Molimo Vas da nam pitanje postavite putem e-maila, a odgovore na najčešće postavljena pitanja možete naći na ovoj stranici.1.  Koje sobno bilje dobro podnosi sjenu?

Vrste sobnog bilja koje dobro podnose sjenu su Zamioculcas, Fatsia, Aspidistra itd.


 

2.  Koju vrstu bi mogli posaditi kao zimzelenu živicu?

- Cupressocyparis leylandii je pogodan zbog brzog rasta i vjetrozaštitnih svojstava. Pogodan za visoke, formalne živice.
- Photinia robusta je zanimljiva zbog iznimne, crvene boje u proljetnom i jesenskom razdoblju i otpornosti na bolesti. Pogodna je za srednje visoke živice.
- Ostale vrste su Prunus laurocerasus (lovor višnja), Thuja smaragd, Cupressus arizonica itd.


 

3.  Možete li nam preporučiti par ukrasnih grmova otpornih na sušu koji cvijetaju ljeti?

Biljne vrste koje podnose sušu te bogato i dugotrajno cvijetaju u ljetnom razdoblju su Lavandula sp. (lavanda), Gravillea sp. , Nerium oleander (oleandar), Lagerstroemia indica (lagerstremija), itd


 

4.  Kada je najbolje vrijeme za sadnju voćki?

Idealan period za sadnju voćki je od jeseni (nakon što biljke odbace list) pa do  početka proljeća.

 


 

5. Koje su cvatuće biljne vrste pogodne za sadnju u jesenskom periodu?

Cvatuće vrste pogodne za sadnju u jesenskom periodu su Ciklame (Cyclamen), Hebe (Hebexandersonii), Erika (Erica), Kaluna (Calluna vulgaris).

 


 

6. Kakvo tlo je pogodno za sadnju Kamelije (Camelia japonica)?

Za uspješan rast, kamelija treba rahlo tlo i dobru drenažu.

Kombinacija postojećeg tla s kiselim supstratom je najpogodnije tlo za sadnju budući da kamelija treba kiselo tlo (pH 5,5 do pH 6,8)

Ovaj specijalni supstrat, koji koristite još za sadnju Rododendrona i Hortenzija,  možete nabaviti u našim vrtnim centrima.

 


 

 

7. Listopadno stablo pogodno za sadnju isključivo kao soliter u svrhu dobivanja sjene?

Listopadno brzorastuće stablo pogodno za sjenu i kao dekorativni zeleni "soliter" je Paulovnia (Paulownia tomentosa) i Katalpa (Catalpa bignonioides).

 


 

 

 
 • URES - 25 godina s VAMA!
  URES - 25 godina s VAMA! 15.02.2018 URES slavi svoj VEELIKIII jubilej, 25. rođendan! :-) Zahvaljujemo od srca, SVIM kupcima-ljubiteljima bilja i klijentima koji su sve ove godine bili uz nas, poticali nas i inspirirali! Zbog…
 • URES - 25 godina s VAMA! :-)
  URES - 25 godina s VAMA! :-) 15.02.2018 URES slavi svoj VEELIKIII jubilej, 25. rođendan! :-) Zahvaljujemo od srca, SVIM kupcima-ljubiteljima bilja i klijentima koji su sve ove godine bili uz nas, poticali nas i inspirirali! Zbog…
 • Cvjetni studio FLORES - najljepši izlog u Umagu u 2017.godini!
  Cvjetni studio FLORES - najljepši izlog u Umagu u 2017.godini! Grad Umag i Turistička zajednica nagradili su najbolje uređeni okoliš i najljepše uređeni izlog 22.11.2017. Sretni smo :-)
 • Perspektivna poduzetnica 2017. godine - Selma Smajić (naša direktorica). Ponosni! :-)
  Perspektivna poduzetnica 2017. godine - Selma Smajić (naša direktorica). Ponosni! :-) Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria, 14.11.2017 u Zagrebu izabrali su najuspješnije poduzetnice u 4 kategorije. Kategorije su podijeljene…
 • Dan Svih Svetih
  Dan Svih Svetih Radno vrijeme Vrtnih centara u Umagu i Poreču od 22.10. - 1.11.: PON-PET: 08-18 SUB: 08-16 NED: 08-12 ČET 01.11. Umag : 8-12 ČET 01.11. Poreč : zatvoreno Cvjetni studio…

©: Ures d.o.o.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).